Dutch Oven kopen

Ervaar de meest ideale manier van koken met een Dutch Oven, die je in onze webshop kunt kopen. In grote delen van de wereld is de Dutch Oven niet meer weg te denken en is het een zeer populair keukenitem om te kopen. Wat is een Dutch Oven nu precies? Een Dutch Oven is een pan gemaakt van gietijzer. Om de pan te maken is het gietijzer in een mal gegoten, waardoor er een massieve pan ontstaat. Er zijn veel verschillende soorten Dutch Ovens, zodat u de Dutch Ovenset kunt kopen die bij uw wensen past. De pannen worden gemaakt met en zonder pootjes.

Een Dutch Oven – de pan waar alles mee kan – bij ons kopen

De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer u besluit een Dutch Ovenset te kopen. Van het stoven van vlees tot het bakken van brood, alles is mogelijk na het kopen van een Dutch Oven. Het is een pan die zowel binnen- als buitenshuis goed te gebruiken is. Gietijzer kan namelijk op alle warmtebronnen gebruikt worden. Gietijzer is een samenstelling van metalen die worden verwarmd tot het vloeibaar wordt. Zodra het metaal vloeibaar is, wordt het gegoten in mallen die zijn gemaakt van zand. Zand heeft namelijk een hoger smeltpunt dan gietijzer. Na het afkoelen van het metaal wordt het zand weggehaald en blijft er een gietijzeren pan achter.

De voordelen van een Dutch Oven

Wie een Dutch Ovenset besluit te kopen, profiteert van diverse voordelen. Zo behouden de pannen de warmte goed en koelen ze niet snel af. Door het dikke gietijzer kan het soms wel even duren voordat de pan warm is, maar als de pan warm is, behoudt het ook zeer goed een constante tempratuur. Dit is één van de redenen waarom mensen vaak overgaan tot het kopen van een Dutch Ovenset bij Wilderness Cooking.

Daarnaast wordt gietijzer vaak al in de fabriek geïmpregneerd. Dit wil zeggen dat er een laagje vet over de pannen wordt gespoten, zodat de pannen niet gaan roesten. Verder zorgt dit ervoor dat de pannen niet aanbakken wanneer deze in gebruik zijn. Mochten de pannen dit wel doen, geeft u de pannen het best een behandeling. Dit doet u als volgt:

  • Verwarm de pan tot deze gaat dampen;
  • Smeer de pan in met olie (geen olijfolie, want dat verbrandt en geeft een vieze smaak af);
  • Smeer de olie goed uit in de pan en haal overtollig vet weg met een stuk keukenpapier;
  • Laat de pan afkoelen en hij is weer klaar voor gebruik.

Diverse soorten Dutch Ovens

Wanneer u een Dutch Ovenset wilt kopen, is het goed om na te gaan welke keuzes u heeft. De meest bekende Dutch Ovens zijn de pannen gemaakt van gietijzer. Echter zijn er ook nog pannen gemaakt van andere materialen, zoals aluminium. Er zijn zelfs aardepannen op de markt.

Een Dutch Ovenset met of zonder pootjes kopen

Een Dutch Oven kunt u met of zonder pootjes kopen. Het verschil hiertussen is simpel uit te leggen. Wanneer u een pan met pootjes in het vuur plaatst, stikt het vuur niet, omdat de lucht blijft circuleren. De pannen zonder pootjes kunnen natuurlijk ook gewoon in het vuur geplaatst worden, maar dan wordt er vaak een trivet gebruikt. Dit is een gereedschap dat wordt gebruikt om de Dutch Oven pootjes te geven. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een driepoot te kopen, waar u de Dutch Ovenset aan vasthangt. Het voordeel van het kopen van een Dutch Oven zonder pootjes, is dat deze zeer gemakkelijk op een kachel te gebruiken is, doordat de warmte direct op de bodem terechtkomt.

Wat mag er absoluut niet gedaan worden met een Dutch Oven?

  • Plaats de Dutch Oven nooit in de vaatwasser en gebruik nooit sop bij het schoonmaken van de pan.
  • Gooi nooit een koude vloeistof in een warme pan, dit kan er voor zorgen dat de pan breekt.
  • Gebruik geen scherpe objecten in een Dutch Oven, zoals een staalspons. Dit zal de anti-aanbaklaag beschadigen, waardoor de pan opnieuw geïmpregneerd moet worden.

Ontdek ons ruime aanbod en ga over tot het kopen van een Dutch Ovenset

Wilt u een geschikte Dutch Ovenset kopen in onze kampeerwebshop? Bekijk dan ons aanbod met verschillende merken en bestel. Bij eventuele vragen neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u namelijk graag verder en geven desgewenst advies op maat. U bereikt ons door te bellen naar 0639202585 of een e-mail te sturen naar [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »