Lodge

Lodge Cast Iron

Het Amerikaanse bedrijf Lodge Cast Iron maakt al sinds 1896 hoogwaardig gietijzer en vele benodigdheden. Het bedrijf is gevestigd in South Pittsburgh Tennessee. De fabriek is nog steeds op dezelfde locatie gevestigd als waar Lodge cast iron 120 jaar geleden is begonnen. Elke pan van Lodge Cast Iron wordt op deze locatie gemaakt.

Zoals Lodge graag zelf zegt:

We maken niet alleen pannen we maken herinneringen die generaties lang mee zullen gaan.

Het ontstaan van Lodge Cast Iron.

Lodge Cast Iron is begonnen in 1896 en is daarmee ook gelijk het oudste bedrijft wat gietijzer maakt in heel de Verenigde Staten. In het begin produceerde Lodge Cast Iron voornamelijk gietijzeren theeketels, gietijzeren wasbakken en gietijzeren pannen.

Op mei 1910 werd heel de fabriek van Lodge Cast Iron verwoest door een grote brand. Joseph Lodge had een stuk grond 3 straten verderop. Na de brand werd op het land van Joseph een nieuwe fabriek gebouwd. In Augustus 1910, 3 maanden na de brand werd de nieuwe fabriek geopend op het land van Joseph Lodge en op deze locatie wordt tot op heden nog steeds gietijzer gemaakt.

Door de jaren heen zijn er veel dingen aangepast in de fabriek, maar de manier van het gieten van het gietijzer is altijd hetzelfde gebleven. een ding is altijd hetzelfde gebleven.

 

Hoe maakt Lodge Cast Iron de pannen.

De pannen worden nog op een oude manier gemaakt. Eerst worden de staalsoorten gesmolten en vloeibaar gemaakt.  Daarna in een mal gegoten worden die gemaakt is van zand. Omdat zand een hoger smeltpunt heeft dan metaal blijft het zand de vorm behouden. Na het uitharden van het metaal wordt het zand weggehaald en blijft er een nieuwe pan achter. De mallen worden al gebruikt sinds 680 v.C.

Wat doet Lodge cast iron voor het milieu.

Lodge Cast Iron werk graag mee aan het milieu daarom accepteerden ze de ENERGY STAR Challenge in 2011 dat betekent dat Lodge Cast Iron hun energie verbruik moesten verminderen met 10% in 5 jaar tijd. Lodge slaagde erin om binnen 1 jaar het energie verbruik te verminderen met 10%

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »