Rook Chunks

Rookhout soorten

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de soorten rookhout. Rookhout bestaat uit 3 soorten. Rookmot, hout snippers en rook chunks. Elk soort heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. Zo is rookhout echt voor het koud roken van vis, vlees of kaas. Rookmot wordt dan ook vaak gebruikt met een koud rook generator in een rook kast. Zo kun je een lichte smaak afgeven aan het product. Rook snippers zijn ideaal voor in de kamado. Hiermee kun je warm roken en een mooie smoke ring reven aan het vlees. En dan als laats nog de chunks. Dit zijn grote blokken hout waar mee je lang kunt roken. Ideaal dus voor ribs, of briskit.

welk hout voor welk gerecht

houtsoort

smaak

Gerecht

Peer

Mild, zoet, fris

Gevogelte, wild, varken, lam

Abrikoos

Becon-achtige smaak

Kaas, kalkoen, kip, varken, vis

esdoorn

Mild zoet

Gevogelte, groenten, kaas, varkensvlees

acacia

Kruidig en aardachtige smaak

Gevogelte, Rundvlees, varkensvlees

appel

Mild, zoet, fris

Gevogelte, lam, varken

kers

Sterk, zoet, fruitig

Gevogelte, kaas, lam, rund, varken

hickory

Becon-achtig, zwaar

Kaas, ham, ribs, rund

beuken

Neutraal, roomig

Paling, varken, worst, zalm

eiken

Heerlijke geur kleurt het gerecht mooi goudgeel

Kalkoen, paling, rund, varken, roodvlees, wild, zalm

rook Hout voor bereiden

Voor dat je rook hout gaat gebruiken is het belangrijk om deze eerst te laten weken voor gebruik. Wanneer je het kout gelijk op de kolen gooit zal dit verbranden en niet gaan roken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het na deel wanneer je het rook hout nat maakt is wel dat het de bbq een klein beetje laat afkoelen. Dit is natuurlijk belangrijk om rekening mee te houden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »