Kamado onderhoud

Kamado onderhouden

Een kamado is een bbq gemaakt uit keramiek. Natuurlijk moet een Kamado ook op zijn tijd schoon gemaakt worden en onderhouden worden. Het meesten kan schoon gebrand worden. Dit is de kamado langzaam opstoken tot een temperatuur van 250 graden. Zo als al het vuil in de kamado verbranden en zijn deze bbq weer redelijk schoon zijn. Helaas is soms schoon branden niet genoeg. Denk er ook aan om de buiten kant schoon te maken en het as moet ook regelmatig uit de kamado gehaald worden om er voor te zorgen dat de bbq goed blijft branden. Het as is gemakkelijk uit de kamado te halen met een as schraper

Kamado vilt kopen 

Wanneer de bbq veel gebruikt wordt zul je zien dat het vilt wat rond de deksel zit zal slijten. Dit is natuurlijk heel normaal en gemakkelijk te vervangen. Wanneer het vilt los zit of op is kun je het vilt er af halen en de randen voorzichtig op schuren en daarna goed ontvetten. Wanneer de randen goed schoon zijn kun je het nieuwe vilt terug plakken. Het grote voordeel van het vilt is dat deze al is voorzien van een plakstrip.

grill Rooster reiniger 

Na het bbq moet natuurlijk ook het grill rooster schoon gemaakt worden. Wanneer het rooster heel vet is schoonbranden soms niet genoeg. Dat is ook de reden dat wij verschillende ontvetters hebben op een natuurlijke basis. Wil je heel de kamado als nieuw maken kijk dan eens naar de Yakiniku cleaning kit. Hiermee maak je jou kamado als nieuwe en heb je alles wat je nodig heb.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »