Stormlampen

Stormlampen zijn eind 19e eeuw op de Europees markt gekomen. Er is sinds het begin van de stormlamp weinig veranderd aan de lampen die we vandaag de dag kennen. De stormlampen werden veelvuldig gebruikt aan boord van boten en op vakantie. Heeft u ook een stormlamp nodig? Maak dan vandaag nog gebruik van onze veelzijdige webwinkel. Wilderness Cooking is namelijk dé specialist op het gebied van kamperen en buiten koken.

De oorsprong van stormlampen

Ook al hebben stormlampen een oud ontwerp, er is weinig veranderd. De eerste olielampen brandden op olie en kerosine. Vandaag de dag branden de stormlampen nog steeds op dezelfde brandstof. Het idee van het glas dat door een metalen systeem omhoog getild wordt, zodat men de lamp gemakkelijk aansteekt, wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden, werden de stormlampen vaak gebruikt met slecht weer. Door het ontwerp zal de vlam van de lamp namelijk niet zomaar uitgaan. De lampen werden vooral gebruik aan boord van schepen, maar ook in huis, op vakantie en zelfs op straat kwam je de lampen tegen.

Kies voor comfort op vakantie

Bekijk ons aanbod aan stormlampen hieronder en maak uw keuze. Heeft u de stormlamp nodig, omdat u binnenkort gaat kamperen? Dan raden we u zeker aan om ook de andere producten uit onze webwinkel eens te bekijken. Wij hebben namelijk alles in huis om uw vakantie zo comfortabel mogelijk te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een houtkachel voor in uw tent, een goede slaapzak om heerlijk in te slapen en een koelbox waarin u al uw etenswaren koel houdt? Vindt u het lastig om te kiezen uit ons ruime aanbod? Neem dan gerust contact met ons op via 0639202585 of [email protected].