Stormlampen

Stormlampen zijn aan het eind van de negentiende eeuw op de Europese markt gekomen. Er is sinds het begin van de stormlamp weinig veranderd aan de lampen die we vandaag de dag kennen. De stormlampen werden veelvuldig gebruikt aan boord van boten en op vakantie. Heeft u ook een stormlamp nodig? Bestel deze dan in onze veelzijdige webwinkel. Wilderness Cooking is namelijk dé specialist op het gebied van kamperen en outdoor koken.

De oorsprong van stormlampen

Ook al hebben stormlampen een oud ontwerp, er is weinig veranderd. De eerste olielampen brandden op olie en kerosine. Vandaag de dag branden de stormlampen nog steeds op dezelfde brandstof. Het principe van het glas dat door een metalen systeem omhoog getild wordt, zodat men de lamp gemakkelijk aansteekt, wordt nog steeds toegepast. Zoals de naam al doet vermoeden, werden de stormlampen vaak gebruikt met slecht weer. Door het slimme ontwerp zal de vlam van de lamp namelijk niet zomaar uitgaan. De stormlamp werd vooral gebruikt aan boord van schepen, maar ook in huis, op vakantie en zelfs op straat kwam men de lampen tegen.

Kies voor comfort op vakantie

Bekijk ons aanbod aan stormlampen en maak uw keuze. Heeft u een stormlamp nodig, omdat u binnenkort gaat kamperen? Dan raden we u ook aan om de rest van onze kampeerspullen in onze webwinkel te bekijken. Wij hebben namelijk alles op voorraad om uw vakantie zo comfortabel mogelijk te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een houtkachel voor in uw tent, een goede slaapzak om heerlijk in te slapen en een koelbox waarin u al uw etenswaren koel houdt? Vindt u het lastig om te kiezen uit ons ruime aanbod? Neem dan gerust contact met ons op via 0639202585 of [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »