FAQ's
1 Onderhoud Kamado
1.1 Hoe steek je een kamado aan?
1.2 Welk rookhout gebruik ik voor welk gerecht?
1.3 Schoon branden van een Kamado
2 Dutch Oven vragen
2.1 dutch oven seasoning tips

Onderhoud van Gietijzer

 

Gietijzer heeft de eigenschap om te gaan roesten wanneer deze niet goed in het vet staan.  Wanneer de pan veel gebruikt wordt zal de pan uit eindelijk zijn vetlaag verliezen en gaan roesten. Dit is makkelijk te voorkopen/ optelossen door na het gebruik van de pan een klein laagje olie aan te brengen en dit uit te vijven met keukenpapier. Soms is het niet te vorkomen dat de pan roest maar dit is gemakkelijk op te lossen door de pan te seasonen.

Hoe season je een pan?

  • Maak de geroeste pan goed schoon met een spons op schoonmaak matje.
  • Wanneer de pan zeer erg geroest is gebruik dan bij het schoonmaken azijn en zout.
  • Wanneer de meeste oppervlakkige roest uit de pan is spoed dan de pan schoon
  • Verwarm de pan op een warmtebron en breng een klein beetje onderhoud vet toe, smeet dit uit met een doek het vet netjes verdeeld is over de pan.
  • Herhaal het invetten 2 tot 3 keer.
  • Laat de pan afkoelen en de pan is zo goed als nieuw
2.2 Voordelen van een Dutch Oven
3 Welke type branders zijn er?
3.1 Soorten gasbranders
3.2 Welk gas heb ik nodig voor welke brander
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »