29 / Jan / 2025
Bannanenbrood uit de dutch oven
Bananenbrood is een populair gebakken goedje dat gemaakt wordt van rijpe bananen, bloem, eieren, boter of olie, suiker en bakpoeder. Het heeft een smeuïge textuur en een zoete, bananensmaak.

Bananen brood
Bananenbrood is een populair gebakken goedje dat gemaakt wordt van rijpe bananen, bloem, eieren, boter of olie, suiker en bakpoeder. Het heeft een smeuïge textuur en een zoete, bananensmaak. Het wordt vaak op smaak gebracht met extra ingrediënten zoals vanille-extract, kaneel, noten of chocoladestukjes.
Benodigdheden:
- Mengkom
- Dutch Oven
- Briketten
- Brikettenn starter
Ingrediënten:
- 375g bloem
- 5tl bakpoeder
- 2,5tl kaneelpoeder
- 2,5snufje zeezout
- 125g suiker
- 5eieren
- 250g lichte zonenbloem olie
- 7,5rijpe bananen
Bereiding:
- Verwarm de Briketten.
- Kneus met je handen de bananen in de schil. Haal ze uit de schil en doe ze in een kom.
- Prak de bananen verder met een vork tot een egale massa
- Voeg de suiker en een snuf kaneel toe en meng. Voeg vervolgens de eieren toe en meng weer.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met het beslag.
- Voeg nu de olijfolie en een snuf zout toe, en meng.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
- Gaar het bananenbrood in de Dutch oven voor ongeveer 45 tot 90 minuten. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.
- Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.