Bijlen

Bijlen

Wat voor bijl heb ik nodig? Dat ligt er aan waar de bijl voor gebruikt wordt. Wilt u allen een blok hout kloven voor brandhout of wilt u helen bomen omhalen en verwerken. Hoe vaak wordt de bijl gebruikt. Dit zijn factoren waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een bijl. Als u dan weet wat u zoek komt de volgende vraag. Wilt u een houten steel of een van kunststof.

Bijlen met houten steel

Bijlen met een houten steel hebben vaak een robuuste en stoer uiterlijk. Echter, heeft een bijl met houten steel wat meer zorg nodig als een steel van kunststof. Een houten steel moet soms in de olie gezet worden om uitdroging tegen te gaan. Ook is de levensduur van een bijl met houten steel een stuk korter. Als u meerdere malen uw houten steel op een blokhout slaat kunnen de stelen afbreken. Het voordeel is wel dat een houten steel gemakkelijk en snel te vervangen is.

Bijlen met een kunststof steel

Bijlen met een kunststof steel gaan bijna een levenslang mee. De steel zal niet tot bijna niet breken. Vaak absorbeert de kunststof de meeste trillingen op van het klieven. Het nadeel is wel het niet zo natuurlijk en robuust uit als een houten steel. Als de steel breekt deze ook niet meer te vervangen. Neem snel een kijkje op onze bijlen pagina!

Is een bijl te drastisch? Bekijk dan ook eens ons kookgereedschap assortiment.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »