Houtskool & Rookhout

houtskool kopen

Wanneer je gaat bbq heb je natuurlijk goed houtskool nodig om de barbecue brandend te krijgen maar natuurlijk ook om een heerlijke smaak te geven aan het gerecht. Er zijn veel soorten houtskool op de markt te verkrijgen. Waardoor soms onduidelijk is welke houtskool nu wel ideaal is en welke wat minder. Wil je mee over houtskool weten kijk dan snel bij ons houtskool en wij leggen graag de verschillen uit.

Briketten

Naast houtskool heeft Wilderness Cooking ook verschillende briketten. Zo hebben wij briketten voor in de bbq waar kruiden in mee geperst is en ook specialen briketten om te bakken in een Dutch Oven. Door het vierkant formaat zijn deze brikketen ideaal en wordt de warmte goed verdeelt over de gehelen pan. En natuurlijk hebben wij ook gewoon de Standaard briketen voor in de bbq of kamado.

Rookhout

En natuurlijk niet te vergeten rookhout. Wie gaat barbecueën gebruikt natuurlijk rookhout. Dit geeft een hoop smaak en aroma aan het gerecht. Zo maak je elk stuk vis, vlees of groenten een stuk lekkerder. Rookhout bestaat eigenlijk uit 3 soorten hout. Rook mot dit is fijn poeder geschikt voor koud roken. Rook snippers. ideaal om kort te roken. En er zijn rook chunks dit zijn grote blokken waar je zeer lang mee kunt roken. ideaal voor ribs of briket.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »