Messen

Messen.

Er zijn veel messen op de markt verkrijgbaar soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. We helpen u met de juiste keuzen. De vraag komt vaak voorbij wat is het beste mes. Die is er niet! Er is wel het mes wat bij u past en dat is het beste mes. Iedereen heeft een ander doeleinde met zijn mes of gebruikt het op een andere manier. We helpen u graag opzoek naar het beste mes wat bij u past.

Soorten Messen.

Bent u opzoek naar een outdoor mes of keuken mes. Er zit een groot verschil in messen vaak is de lemmet van een keuken mes dun en lang en van zachter staal gemaakt. Wilt u een mes vooral gebruiken voor het snijden van hout heeft u een heel ander mes nodig.

Klapmessen of full tang.

Wat is nou het verheel tussen een klap mes of een mes met een vast blad. Zo als de naam het al verteld kunt u een klap mes dicht klappen denk aan een Zwitsers zakmes. Messen me een vast lemmet kunt u niet dicht klappen en gaan in een scheden. De messen met een vast lemmet zijn eigenlijk simpel onder te verdelen in 2 categorie full tang en niet. Wat is een full tang. Dat is dat het blad van het mes doorloopt in het handvat. Deze messen zijn bijna onbreekbaar en kunnen goed gebruikt worden voor het betonnen van hout.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »