Messen

Messen.

Er zijn veel messen op de markt verkrijgbaar, soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. We helpen u met de juiste keuzen. De beste mes is er niet, dat ligt maar net aan je doeleinde met het mes! We helpen u graag met zoeken naar het mes dat het beste bij u past.

Soorten Messen.

Bent u op zoek naar een outdoor mes of keuken mes? Er zit een groot verschil in messen, vaak is het lemmet van een keuken mes dun en lang en van zachter staal gemaakt. Wilt u een mes vooral gebruiken voor het snijden van hout, dan heeft u een heel ander mes nodig.

Klapmessen of full tang.

Wat is nou het verschil tussen een klap mes,- of een mes met een vast blad. De naam doet het al vermoeden. Een klapmes, klapt dicht, denk dan aan een Zwitsers zakmes bijvoorbeeld. Messen met een vast lemmet kunt u niet dichtklappen en gaan in een scheden. De messen met een vast lemmet zijn eigenlijk simpel onder te verdelen in 2 categorieën, full tang en niet. Wat is een full tang? Dat is dat het blad van het mes doorloopt in het handvat. Deze messen zijn bijna onbreekbaar en kunnen goed gebruikt worden voor het betonnen van hout.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »