Rook Snippers

Rookhout soorten

Er zijn veel soorten rookhout op de markt. Rook snippers zijn wel een van de meest populairen om te gebruiken. Het voordeel van rooksnippers is dat deze gemakkelijk zijn toe te voegen op de bbq Zeker bij de yakiniku bbq kun je met de woonschipper de snippers toe voegen zonder het grill rooster uit de kamado of smoker te hoeven halen. Dit is ideaal wanneer je producten heb die wat langer moeten roken en je wat vaker rookhout toe moet voegen.

welk hout voor welk gerecht

houtsoort

smaak

Gerecht

Peer

Mild, zoet, fris

Gevogelte, wild, varken, lam

Abrikoos

Becon-achtige smaak

Kaas, kalkoen, kip, varken, vis

esdoorn

Mild zoet

Gevogelte, groenten, kaas, varkensvlees

acacia

Kruidig en aardachtige smaak

Gevogelte, Rundvlees, varkensvlees

appel

Mild, zoet, fris

Gevogelte, lam, varken

kers

Sterk, zoet, fruitig

Gevogelte, kaas, lam, rund, varken

hickory

Becon-achtig, zwaar

Kaas, ham, ribs, rund

beuken

Neutraal, roomig

Paling, varken, worst, zalm

eiken

Heerlijke geur kleurt het gerecht mooi goudgeel

Kalkoen, paling, rund, varken, roodvlees, wild, zalm

 

rook Hout voor bereiden

Voor dat je rook hout gaat gebruiken is het belangrijk om deze eerst te laten weken voor gebruik. Wanneer je het kout gelijk op de kolen gooit zal dit verbranden en niet gaan roken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het na deel wanneer je het rook hout nat maakt is wel dat het de bbq een klein beetje laat afkoelen. Dit is natuurlijk belangrijk om rekening mee te houden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »