Er zijn veel soorten rookhout op de markt. Rook snippers zijn wel een van de meest populairen om te gebruiken. Het voordeel van rooksnippers is dat deze gemakkelijk zijn toe te voegen op de bbq Zeker bij de yakiniku bbq kun je met de woonschipper de snippers toe voegen zonder het grill rooster uit de kamado of smoker te hoeven halen. Dit is ideaal wanneer je producten heb die wat langer moeten roken en je wat vaker rookhout toe moet voegen.
houtsoort |
smaak |
Gerecht |
Mild, zoet, fris |
Gevogelte, wild, varken, lam |
|
Becon-achtige smaak |
Kaas, kalkoen, kip, varken, vis |
|
Mild zoet |
Gevogelte, groenten, kaas, varkensvlees |
|
Kruidig en aardachtige smaak |
Gevogelte, Rundvlees, varkensvlees |
|
Mild, zoet, fris |
Gevogelte, lam, varken |
|
Sterk, zoet, fruitig |
Gevogelte, kaas, lam, rund, varken |
|
Becon-achtig, zwaar |
Kaas, ham, ribs, rund |
|
Neutraal, roomig |
Paling, varken, worst, zalm |
|
Heerlijke geur kleurt het gerecht mooi goudgeel |
Kalkoen, paling, rund, varken, roodvlees, wild, zalm |
Voor dat je rook hout gaat gebruiken is het belangrijk om deze eerst te laten weken voor gebruik. Wanneer je het kout gelijk op de kolen gooit zal dit verbranden en niet gaan roken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het na deel wanneer je het rook hout nat maakt is wel dat het de bbq een klein beetje laat afkoelen. Dit is natuurlijk belangrijk om rekening mee te houden.