• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    11 / Sep / 2024

    Zelf rookworst maken

    Rookworst is een traditioneel Nederlands worstproduct dat wordt gemaakt door gemalen vlees te mengen met specerijen en kruiden, vervolgens in darmen te stoppen en te roken. Het is een populaire delicatesse die vaak wordt geassocieerd met Nederlandse gerechten

    Zelf rookworst maken
    Recepten

    Zelf rookworst maken

    Rookworst is een traditioneel Nederlands worstproduct dat wordt gemaakt door gemalen vlees te mengen met specerijen en kruiden, vervolgens in darmen te stoppen en te roken. Het is een populaire delicatesse die vaak wordt geassocieerd met Nederlandse gerechten

    Welk vlees voor rookworst

    Rookworst kan gemaakt worden van verschillende soorten vlees, zoals varkensvlees, rundvlees of een combinatie van beide. Het vlees wordt fijn gemalen en op smaak gebracht met kruiden zoals peper, nootmuskaat, kruidnagel en foelie. Nadat het mengsel in darmen is gestopt, wordt de worst gerookt, waardoor het zijn karakteristieke smaak en aroma krijgt.

     

    Benodigheden: 

    Ingrediënten:

    • 1 kg varkensvlees (vet en mager), in blokjes gesneden
    • 500 g rundvlees (vet en mager), in blokjes gesneden
    • 18 g nitrietzout (dit is belangrijk voor de kleur en de houdbaarheid)
    • 20 g gemalen witte peper
    • 15 g gemalen foelie
    • 5 g gemalen kruidnagel
    • 5 g gemalen nootmuskaat
    • 100 ml ijswater
    • Natuurlijke varkensdarmen

    Bereiding:

    • Meng het varkensvlees en rundvlees in een grote kom.
    • Voeg de nitrietzout, witte peper, foelie, kruidnagel en nootmuskaat toe aan het vleesmengsel. Meng goed zodat alle kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
    • Voeg het ijswater toe aan het vleesmengsel en meng opnieuw goed. Het water helpt om het vleesmalser te maken en de kruiden gelijkmatig te verdelen.
    • Maal het vleesmengsel door de vleesmolen met een grove maalschijf. Dit helpt om een gelijkmatige textuur te krijgen.
    • Week de varkensdarmen in water volgens de instructies van de fabrikant om ze soepel te maken.
    • Vul de varkensdarmen met het gemalen vleesmengsel. Zorg ervoor dat je de darmen niet te vol vult en laat wat ruimte over voor de worst om uit te zetten tijdens het koken.
    • Maak worsten door de darmen op regelmatige afstanden af te binden met keukentouw en vervolgens de worsten op lengte af te snijden.
    • Hang de worsten op in de rookoven en rook ze volgens de instructies van je rookoven tot ze gaar en mooi bruin zijn. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de temperatuur van de rookoven.
    • Eenmaal gerookt en gaar, laat de worsten afkoelen voordat je ze serveert of bewaart.

    Zelfgemaakte rookworst is heerlijk om te eten als onderdeel van een maaltijd of als snack. Geniet ervan!

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      11 / Sep / 2024

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      11 / Sep / 2024

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      11 / Sep / 2024

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      11 / Sep / 2024

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      11 / Sep / 2024

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      11 / Sep / 2024

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      11 / Sep / 2024

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      11 / Sep / 2024

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      11 / Sep / 2024

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      11 / Sep / 2024

      Buikspek van de kamado

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur