Yakiniku

Yakiniku bbq

De producten van Yakiniku zijn gemaakt met een oog op Japanse cultuur. Zo worden ook veel dingen uit de Japanse cultuur overgenomen en in een modern jasje gestoken zo als de Shishirin. Een echt Japans ontwerp maar dan in een moderne uitvoering. Zo word de Japanse cultuur samen gebracht met de westerse eetcultuur. En hier uit ontstaan geweldigen producten. Voor zo wel de hobby kok tot de professionelen keuken. Door dat de eigenaren liefde hebben voor vuur en voedsel zijn zij opzoek gegaan naar een gave bbq in japan. Na daar inspiratie op te hebben gedaan zijn zij aan de slag gegaan met het maken van hun eigen modellen. En zo is dan ook de yakiniku kamado en shichirin op de mark gekomen.

Yakiniku kamado

De kamado's van Yakiniku worden gemaakt uit keramiek die worden afgebakken op 1200 graden. In combinatie met de rvs-onderdelen gaat deze kamado een leven lang mee met de juiste onderhoud natuurlijk. Daarom bied Yakiniku ook levenslang garantie op hun kamado's. Deze kamado's gaan net wat verder dan de meesten merken. Bijvoorbeeld het gat aan de voorkant waar rookhout gemakkelijk toegevoegd kan worden. Dit is een uniek ontwerp wat door de jaren heen ook wordt overgenomen door anderen merken. Naast dat de bbq van yakiniku ideaal zijn om op te grillen kun je er nog veel meer mee. Zo als het bakken van pizza met de pizza steen of het roken van vis met een van de velen rook smaken.

Wat maakt Yakiniku nu anders als anderen merken

De meesten merken die kamado's maken richten zich op grote stukken vlees en het echte Amerikaanse BBQ'en. Die gedachten heeft yakiniku helemaal los gelaten en richt zich meer op de japanse keuken en dat is zeker niet het maken van brisket of het roken van ribs. De Japanse keuken is veel verfijnder en gericht op Elegantie en nauwkeurigheid zo als je vaak terug ziet in sushi. Daarom dat er ook veel met de shichirin wordt gewerkt. Deze grill brand zo warm dat het voedsel zo snel dicht schoeit en daardoor ook zijn smaken behoud. Natuurlijk is het ook mogelijk om grote stukken vlees te grillen op de yakiniku of het roken van ribs. Maar het verfijnde is de visie van yakiniku.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »