• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    29 / Apr / 2024

    lasagne in een dutch oven

    Lasagne is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit verschillende lagen dunne pastavellen, saus en kaas, meestal gebakken in de oven of Dutch Oven

    lasagne in een dutch oven
    Recepten

    lasagne in een dutch oven

    Lasagne is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit verschillende lagen dunne pastavellen, saus en kaas, meestal gebakken in de oven. De basis bestaat vaak uit pastavellen, bolognesesaus (een tomaten-vleessaus), bechamelsaus (een romige saus op basis van boter, bloem en melk) en geraspte kaas.

    Het wordt typisch bereid door afwisselend lagen van de pastavellen, saus en kaas in een ovenschaal te leggen. Dit wordt herhaald tot de schaal vol is, waarbij de bovenste laag meestal bedekt wordt met kaas om een knapperige en goudbruine bovenkant te krijgen wanneer het gerecht in de oven gebakken wordt.

    Lasagne is een zeer veelzijdig gerecht en je kunt variëren met de ingrediënten, zoals verschillende sauzen, groenten, kazen of zelfs vis of kip toevoegen, afhankelijk van persoonlijke smaakvoorkeuren. Het resultaat is altijd een heerlijk en hartig gerecht, geliefd bij veel mensen over de hele wereld.

    Benodigdheden: 

    Ingrediente: 

    • 250 g lasagnevellen (ongekookt)
    • 500 g rundergehakt (of gehakt naar keuze)
    • 2 uien, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 800 g tomatenblokjes (uit blik)
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 250 g champignons, in plakjes gesneden
    • 2 wortels, geraspt
    • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
    • 2 kopjes geraspte kaas (bijv. mozzarella of Parmezaanse kaas)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • Zout en peper naar smaak

    Bereiding:

    1. Verwarm de Dutch oven en de brikketten.

    2. Verhit de olijfolie in een grote pan op het vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.

    3. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Voeg dan de champignons, wortels en bleekselderij toe. Bak deze groenten enkele minuten mee.

    4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat het mengsel sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten.

    5. Neem een Dutch Oven en begin met een dun laagje van het gehaktmengsel op de bodem. Leg hier lasagnevellen bovenop, gevolgd door een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas bovenop.

    6. Dek de Dutch ove  af met de deksel en bak de lasagne af in de Dutch Oven. Plaats 5 brikette onder de pan e een ring vol op de deksel. Bak de lasagne ongeveer 40 minuten. 

    7. Haal de lasagne uit de oven en laat het een paar minuten rusten alvorens te serveren.

    Dit recept is voor een klassieke lasagne, maar je kunt altijd variëren met groenten of kaassoorten naar smaak! Eet smakelijk!

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      29 / Apr / 2024

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      29 / Apr / 2024

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      29 / Apr / 2024

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      29 / Apr / 2024

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      29 / Apr / 2024

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      29 / Apr / 2024

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      29 / Apr / 2024

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      29 / Apr / 2024

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      29 / Apr / 2024

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      29 / Apr / 2024

      langoustine bisque maken houtvuur

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur