Beschikbaar in de winkel: | Beschikbaarheid controleren |
Beschikbaar in de winkel
SluitenEen goede broodpan mag niet missen in een buiten kook set. Een goed brood bakken is de basis van het buitenkoken. Bij elk gerecht past bijna wel een lekker stukje brood. Natuurlijk is het ook mogelijk om cake, brownie of taarten te bakken in de Petromax k4 broodpan.
Wanneer je veel met gietijzer kookt merk je al snel dat je een geweldig resultaat krijgt wanneer je met gietijzer kookt. Dit komt omdat gietijzer de warmte langzaam en gelijkmatig verdeelt. Hierdoor zal alles wat in de pan zit gelijkmatig verwarmt en gegaard worden. Of je nu kookt op houtvuur, bbq of in de oven een gietijzeren broodpan is een echte must! Door dat de pannen al voorbehandeld zijn in de fabriek kun je de Petromax k8 gelijk gebruiken!
Makkelijker te bakken
Door dat je bij gietijzer zelf een antiaanbaklaag kunt aanbrengen zal de Petromax k8 broodpan na elk gebruik steeds beter gaan bakken. Aan de zijkant van de Petromax broodpan zitten twee kleine handvatten waarmee de broodpan verplaats kan worden. Het voordeel van gietijzer is dat het gemakkelijk schoon te maken is met een schraper en chain mail, met deze twee accessoires schuur je de pan makkelijk schoon. Aan de bovenkant zit een oog waarmee de deksel gelift kan worden door een deksel lifter. Na gebruik is de Petromax k gemakkelijk op te bergen in de opberg tassen.
De deksel van de Petromax k8 broodpan is net wat anders als die van de Petromax k4 broodpan. Door dat de pan ban de k8 is voorzien van grill rooster kun je al je groenten, vlees, vis gemakkelijk en snel grillen op de deksel. Door dat de deksel aan de bovenkant kleine voetjes heeft kun je de deksel gemakkelijk omdraaien. Hierdoor zal de deksel goed en stevig blijven staan.
Gietijzer heeft de eigenschap om te gaan roesten wanneer deze niet goed in het vet staan. Wanneer de pan veel gebruikt wordt zal de pan uit eindelijk zijn vetlaag verliezen en gaan roesten. Dit is makkelijk te voorkopen/ optelossen door na het gebruik van de pan een klein laagje olie aan te brengen en dit uit te vijven met keukenpapier. Soms is het niet te vorkomen dat de pan roest maar dit is gemakkelijk op te lossen door de pan te seasonen.
Hoe season je een pan?