Beschikbaar in de winkel: | Beschikbaarheid controleren |
Beschikbaar in de winkel
SluitenDe koekenpannen van lodge zijn 100% gemaakt uit gietijzer. Hierdoor voelen de pannen zwaar aan. Het grote voordeel hier van is dat de pannen goed de warmte verdelen en je dezelfde warmte heb over de gehelen koekenpan. Dit maakt de pannen ideaal voor het bakken en braden van een stuk vlees. Door dat de pan niet snel zal afkoelen krijg je een mooi aangebrande stuk vlees.
Een gietijzeren pan gaat een leven lang mee met de juiste zorg. Door dat je zelf een anitaanbak laag kunt aanbrengen in een gietijzeren pan, zul je nooit de pan hoeven te vervangen wanneer deze weer aanbakt. Dit is gemakkelijk te verhelen door de pan te seasonen. De bodem van een gietijzeren pan zal ook nooit krom trekken, let er wel op wanneer er koud water in een warmen pan gegooid wordt, bestaat de kans dat de pan barst.
Gietijzer heeft de eigenschap om te gaan roesten wanneer deze niet goed in het vet staan. Wanneer de pan veel gebruikt wordt zal de pan uit eindelijk zijn vetlaag verliezen en gaan roesten. Dit is makkelijk te voorkopen/ optelossen door na het gebruik van de pan een klein laagje olie aan te brengen en dit uit te vijven met keukenpapier. Soms is het niet te vorkomen dat de pan roest maar dit is gemakkelijk op te lossen door de pan te seasonen.
Hoe season je een pan?