• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    16 / Oct / 2023

    Stoofvlees op het vuur

    Stoofvlees is een heerlijk gerecht waarbij vlees langzaam wordt gegaard in vocht, meestal samen met groenten en kruiden. Dit langzame kookproces zorgt ervoor dat het vlees zacht en mals wordt en de smaken van de ingrediënten goed vermengen.

    Stoofvlees op het vuur
    Recepten

    Stoofvlees op het vuur

    Stoofvlees is een heerlijk gerecht waarbij vlees langzaam wordt gegaard in vocht, meestal samen met groenten en kruiden. Dit langzame kookproces zorgt ervoor dat het vlees zacht en mals wordt en de smaken van de ingrediënten goed vermengen. Hier is een basisrecept voor rundstoofvlees:

    Benodigdheden: 

    Ingrediënten: 

    • 1,5 kg runderstoofvlees (bijv. sukadelappen, riblappen), in blokjes gesneden
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 2-3 wortels, in plakjes gesneden
    • 2-3 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels bloem
    • 500 ml runderbouillon
    • 250 ml rode wijn
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • Een paar takjes verse tijm en rozemarijn
    • Zout en peper naar smaak
    • Olie om te bakken

    Bereiding: 

    1. Verhit wat olie in een grote heksen ketel op middelhoog vuur.

    2. Bestrooi de blokjes rundvlees met zout, peper en bloem. Bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin in de stoofpan. Doe dit in porties om overbevolking van de pan te voorkomen. Haal het vlees uit de pan en zet apart.

    3. Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de pan en bak de gehakte uien, wortels, bleekselderij en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.

    4. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee om de smaken te ontwikkelen.

    5. Plaats het gebakken vlees terug in de pan. Giet de rode wijn in de pan om de aanbaksels los te maken en laat even sudderen.

    6. Voeg de runderbouillon toe, samen met de takjes tijm en rozemarijn. Breng het geheel aan de kook.

    7. Zodra het stoofvocht kookt, zet je het vuur laag. Dek de pan af met een deksel en laat het stoofvlees op een zeer zacht vuur sudderen. Dit kan 2 tot 3 uur duren, afhankelijk van het type vlees en de gewenste zachtheid. Roer af en toe en voeg meer bouillon of water toe als dat nodig is om te voorkomen dat het vocht te veel verdampt.

    8. Proef en pas de smaak aan met zout en peper indien nodig.

    9. Zodra het vlees zacht en mals is en de smaken goed zijn vermengd, is het stoofvlees klaar. Verwijder de takjes tijm en rozemarijn.

    10. Serveer het stoofvlees met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, pasta, rijst of versgebakken brood.

    Stoofvlees wordt vaak nog lekkerder als je het de volgende dag eet, omdat de smaken dan nog meer zijn ingetrokken.

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • pizza bakken in een dutch oven
      23 / Oct / 2024

      16 / Oct / 2023

      pizza bakken in een dutch oven

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      16 / Oct / 2023

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      16 / Oct / 2023

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      16 / Oct / 2023

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      16 / Oct / 2023

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      16 / Oct / 2023

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      16 / Oct / 2023

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      16 / Oct / 2023

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      16 / Oct / 2023

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      16 / Oct / 2023

      perziktaart uit de Dutch Oven

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur