• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    31 / Oct / 2022

    zalm roken op finse wijze

    Zalm roken op een houten planken gebeurt al honderden jaren in het hoge noorden. Door de jaren heen is dit een zeer populaire manier gewonden in Europa.

    zalm roken op finse wijze
    Recepten

    Benodigdheden:

     

    Ingrediënten: ( 4 Personen) 

    • 500 gram zalm met vel
    • 200 gr cream fresh
    • 1 bosje Dille
    • 1 Citroen 

     

    Instructies: 

    • Wanneer je begint met het roken van de zalm is het aan te raden de houten plank eerst in het water te laten weken. Hierdoor zal de plank minder snel verbranden en geeft het hout meer smaak af.
    • Begin met het maken van een goed kookvuur en zorg er voor dat er genoeg kolen liggen wat voor warmte zorgt en een mooie rooksmaak.
    • Leg nu de zalm op de plank en klem deze vast aan het hout. 
    • Plaat de zalm plank nu in de metalen houder op de vuurplaats. Laat de lamp nu rustig roken dit kan wel tot 30 minuten duren. 
    • Moet het toch wat sneller dan kan de plank wat naar voren gebogen worden om meer warmte te geven aan de zalm waardoor deze sneller zal garen. 

     

    Lekker er naast

    De zalm smaakt van zich zelf al geweldig en is echt verrukkelijk. Wil je er toch graag wat bij serveren is een saus van cream fresh met dillen en citroen echt een aan rader. Dit recept is ook nog eens gemakkelijk te maken! 

    Plaats de cream fresh in een bakje en hak de dillen zeer fijn en meng dit goed door de cream fresh. Maak het geheel nu op smaak met citroen peper en zout naar wens. 

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      31 / Oct / 2022

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      31 / Oct / 2022

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      31 / Oct / 2022

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      31 / Oct / 2022

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      31 / Oct / 2022

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      31 / Oct / 2022

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      31 / Oct / 2022

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      31 / Oct / 2022

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      31 / Oct / 2022

      langoustine bisque maken houtvuur

    • Zelf gemaakte Hamburgers
      18 / Sep / 2023

      31 / Oct / 2022

      Zelf gemaakte Hamburgers

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies