• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    24 / Jul / 2023

    Stoofvlees uit de Dutch Oven

    Stoofvlees is een traditioneel Belgisch en Nederlands gerecht, ook wel bekend als Vlaamse stoofpot, meestal gemaakt met rundvlees of soms ander vlees zoals varkensvlees of wild, langzaam gegaard met uien, bier en smaakvolle kruiden. Het is een stevig en heerlijk gerecht, perfect voor koudere dagen. Hier is een basisrecept voor stoofvlees:

    Stoofvlees uit de Dutch Oven
    Recepten

    Stoofvlees uit de Dutch Oven

    Stoofvlees is een traditioneel Belgisch en Nederlands gerecht, ook wel bekend als Vlaamse stoofpot, meestal gemaakt met rundvlees of soms ander vlees zoals varkensvlees of wild, langzaam gegaard met uien, bier en smaakvolle kruiden. Het is een stevig en heerlijk gerecht, perfect voor koudere dagen. Hier is een basisrecept voor stoofvlees:

    Benodigdheden: 

    Ingrediënten:

    • 800g stoofvlees (rundvlees), in blokjes gesneden
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 takjes tijm
    • 2 flesjes (330 ml elk) Belgisch bier (bijvoorbeeld bruin bier, donker bier)
    • 250 ml runderbouillon
    • 2 eetlepels bruine suiker
    • 2 eetlepels appelazijn
    • Zout en peper naar smaak

    Optioneel: Je kunt ook een sneetje brood met mosterd op elk bord serveren om bij het stoofvlees te eten.

    Bereiding:

    1. Verhit in een grote, zware pan of Dutch oven de plantaardige olie en boter op een hout  vuur.

    2. Kruid het Rundvlees met zout en peper en voeg het in porties toe aan de pan. Bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.

    3. Voeg in dezelfde pan de gehakte uien en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht en doorschijnend zijn.

    4. Strooi de bloem over de uien en knoflook, roer goed om ze te bedekken. Bak dit een minuutje of twee om de rauwe bloemsmaak te verwijderen.

    5. Giet het bier en de runderbouillon in de pan, roer alles goed door elkaar en schraap eventuele bruine stukjes van de bodem van de pan.

    6. Doe het gebakken stoofvlees terug in de pan, samen met de laurierblaadjes en tijm. Roer alles door elkaar.

    7. Voeg de bruine suiker en appelazijn toe, dit helpt om de smaken in balans te brengen.

    8. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur vervolgens laag, doe de deksel op de pan en laat het zachtjes sudderen gedurende ongeveer 2 tot 2,5 uur of totdat het vlees mals is geworden. Roer af en toe tijdens het koken.

    9. Proef het stoofvlees en breng op smaak met meer zout en peper indien nodig.

    10. Verwijder de laurierblaadjes en tijm uit het stoofvlees voordat je het serveert.

    11. Serveer het stoofvlees met Vlaamse frieten of aardappelpuree. Optioneel kun je een sneetje brood met mosterd op elk bord serveren om bij het stoofvlees te eten.

    Geniet van je heerlijke zelfgemaakte stoofvlees! Het smaakt zelfs nog beter de volgende dag, dus je kunt het van tevoren klaarmaken voor extra smaak.

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      24 / Jul / 2023

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      24 / Jul / 2023

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      24 / Jul / 2023

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      24 / Jul / 2023

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      24 / Jul / 2023

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      24 / Jul / 2023

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      24 / Jul / 2023

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      24 / Jul / 2023

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      24 / Jul / 2023

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      24 / Jul / 2023

      langoustine bisque maken houtvuur

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur