Paella op houtvuur

  • Geplaatst op
  • 0
Paella op houtvuur

Paella is een heerlijk Spaans gerecht wat in een pan gemaakt kan worden. De paella wordt gemaakt met vis en vlees. Een echte smaak beleving!

Benodigdheden:

 

Ingrediënten: ( 4 Personen) 

  • 400 gram kippendijen
  • 1 grote uien
  • 200 gram Chorizo
  • 2 stuk paprika
  • 200 gram Garnalen ( Gamba )
  • 150 gram Vensus schelpen
  • 150 gram mosselen
  • 300 gram Paella rijst
  • 150 gram Erwtjes ( Diepvries) 
  • 1 Rode peper
  • 1 klein blik tomaten pure 
  • 4 draden saffraan of 2 el Kurkuma
  • 2 Citroenen
  • Peterselie naar smaak
  • 1 liter kippenboullion 

 

Instructies: 

  • Snij de chorizo in kleinen stukjes en bak deze aan in de paella pan. Wanneer deze krokant zijn haal de chorizo uit de pan en plaats dit in een bakje voor later
  • Snij de kip in kleinen stukjes en plaats dit in de paella pan. Wanneer er nog genoeg vet in de pan zit van de chorizo hoeft er geen olie toe gevoegd te worden is dit niet het geval. Doe dat wat olie of boter in de pan
  • Wanneer de kip aangebakken is (niet gaat) kun je de gesneden paprika en gesnipperde ui en de fijn gesneden rode peper toevoegen. 
  • Bak alles kort aan tot de ui glazig is en voeg daarna de rijst toe en bak dit kort mee tot de korrel glazig wordt.
  • Blus de paella nu af met bouillon, saffraan, tomaten blokjes en laat dit ongeveer 20 minuten koken. Proef de paella of deze gaar is zo niet voeg wat meer bouillon toe. Net voor dat de paella gaar is voeg dan de gamba's toe zo dat deze nog mee kunnen garen. 
  • Nu de paella gaar is voeg je de Erwtjes toe.
  • Maak de paella op smaak met peper, zout, Peterselie en citroen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »