• Petromax Fire piston
 • Petromax Fire piston
 • Petromax Fire piston
 • Petromax Fire piston
 • Petromax Fire piston
 • Petromax Fire piston
 • Petromax Fire piston

Petromax Fire piston

Maak op een anderen manier vuur met de Petromax Fire piston, nu maak je vuur met gecompenseerde lucht.
Levertijd:
1-2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (2)
Reviews:
€34,99 .
Incl. btw
Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar in de winkel

Sluiten

Petromax Fire piston

De Petromax fire spiston is een ideale vuurstarter. Maak met de fire piston snel en gemakkelijk vuur waar je ook bent. Het idee achter de fire piston is dat je vuur maakt met het samen drukken van lucht tot deze opwarmt. Dit wordt zo warm dat er een vonk zal plaatsvinden. Maar een zorgen wanneer dit niet lukt, is deze fire piston ook voorzien van een fire steel. Zo ben je er van verzekerd dat je altijd vuur kunt maken.

Altijd en overal vuur! 

De fire piston werk doordat je een hoge druk creëert in de buis. Wanneer lucht snel wordt samen gedrukt ontstaat er warmte. Dit kan zo warm worden dat er zelfs een vonk ontstaat. Wanneer je licht ontvlambaar materiaal hier aan toevoegt, zal er een gloeiend kooltje ontstaan waarmee je later het vuur kunt opbouwen.

een compleet set 

De fire piston Wordt compleet geleverd met alles wat je nodig heb om vuur te maken. Dit set bevat dus 4 rubberen ringen waarmee de fire piston lucht dicht afgesloten kunt worden zo dat er geen lucht ontsnapt. In het bovenste vakje zit een smeermiddel. Hiermee wordt het rubber ingevet zodat deze een gemakkelijke beweging kan maken. In het anderen vakje zit chard cloth dit is licht ontvlambaar en kan gebruikt worden als tondel. In de binnenste buis van de fire piston zit nog een fire steel voor als het echt niet lukt. En een opbergzakje om het geheel in op te bergen wanneer je onder weg bent.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »