• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    28 / Mar / 2022

    Zeeuwse bolus

    De Zeeuwse bolus is een echte klassieker in Zeeland. Het maken van een bolus is ook nog eens gemakkelijk te maken. wij leggen je draag stap voor stap uit hoe je dit doet.

    Zeeuwse bolus
    Recepten

    Zeeuwse bolus uit de Dutch Oven 

     

    Porties: 6 stuks of een grote 

     

    Benodigdheden:

     

    Ingrediënten:

     

    •  250 gram bloem
    • 3 gram droge gist
    • half ei 
    • 25 gr roomboter
    • 5 gram zout
    • 150 ml melk
    • basterd suiker naar wens ongeveer 300 gram
    • kaneel naar wens ongeveer 1 eet lepel

     

    Instructies:

    • Meng de gezeefde bloem, melk, gist, ei, boter en zout samen tot een deeg. Dit kan met de hand maar ook met een keuken machine
    • Wanneer het deeg vorm heeft gekregen laat je dit een uur afgedekt op kamer temperatuur rijzen. Hierdoor kan het gist zijn werk doen en krijg je een luchtig deeg. 
    • Wanneer het deeg klaar met reizen is kneed je kort het lucht er uit en verdeel je dit over 6 gelijken bolletjes.
    • Rol de deeg balletjes uit tot een langen deeg rol,  rol dit daarna door de basterd suiker en kaneel. 
    • Rol daarna het deeg op in een cirkel en laar deze nog een uurtje afgedekt rijzen. 
    • Nu ben je klaar om te gaan bakken. Plaats de bolussen in een Dutch Oven.
    • Sluit de Dutch Oven en plaats van boven 13 briketten en van onder 5 dit zou ongeveer de juiste temperatuur zijn voor e bolussen. Het afbakken duurt ongeveer 15 minuren. Let er op het kan snel gaan. Wanneer de pan te warm wordt kan het zijn dat de suiker gaat verbranden. 

    Bak je ze toch liever in de oven dat kan natuurlijk ook gewoon op 250 graden heten lucht en dan ongeveer 7 tot 9 minuten. 

    Tip: gebruik bak papier dit maakt het schoon maken van de pan een stuk gemakkelijker wanneer je klaar bent

    Allergenen: 

    Allergenen horeca - menukaart15 ideeën over Allergenen iconen | icoon, chef tatoeage, weekdieren

     

     

     

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • pizza bakken in een dutch oven
      23 / Oct / 2024

      28 / Mar / 2022

      pizza bakken in een dutch oven

    • Zelf rookworst maken
      11 / Sep / 2024

      28 / Mar / 2022

      Zelf rookworst maken

    • Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven
      28 / May / 2024

      28 / Mar / 2022

      Nutella-chocoladebrood uit de Dutch Oven

    • Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven
      15 / May / 2024

      28 / Mar / 2022

      Olijvenbrood bakken in een Dutch Oven

    • lasagne in een dutch oven
      29 / Apr / 2024

      28 / Mar / 2022

      lasagne in een dutch oven

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      28 / Mar / 2022

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      28 / Mar / 2022

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      28 / Mar / 2022

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      28 / Mar / 2022

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      28 / Mar / 2022

      perziktaart uit de Dutch Oven

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur