• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    28 / Nov / 2022

    Runder fond

    Bruinen fond is de basis voor een hoop sausen en stoofvlees soorten. Door de heerlijke zachte smaak die er af komt, kun je genieten van de lekkerste stoof of saus die je ooit gegeten heb.

    Runder fond
    Recepten

    Bruinen fond maken op houtvuur 

     

    Benodigdheden

     

    Ingerdenten 

    • 10 kg runder botten
    • 1 kg wortel
    • 1 kg prei
    • 1 kg ui
    • 1 kg selderij
    • 10 kruitnagel
    • 20 gr tijm
    • 4 blaadjes laurier
    • 500 gr tomaten pure
    • Water

     

     

    Bereiding

     

    • Bruin de botten in de oven op 225 graden of grill deze op de bbq
    • Voeg na 20 min de groenten toe en laat dit 10 min mee garen
    • Haal nu alles uit de oven/bbq en plaats alles in een grote kookpan en voeg de tomaten pure toe
    • Breng het geheel aan de kook en laat het een paar uur koken
    • Haal regelmatig het vet uit de pan met een pol lepel
    • Zet het nu op laag vuur en laat nog een aantal uur koken
    • Zeef de pan en bewaar het vocht
    • Mocht de fond nog niet genoeg op smaak zijn maak het dan verder op smaak met peper en zout
    • Als de fond dik genoeg is het klaar om er heerlijke sausen van te maken of om te gebruiken als basis voor stoofvlees of kalfswangen.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      28 / Nov / 2022

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      28 / Nov / 2022

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      28 / Nov / 2022

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      28 / Nov / 2022

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      28 / Nov / 2022

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      28 / Nov / 2022

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      28 / Nov / 2022

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      28 / Nov / 2022

      langoustine bisque maken houtvuur

    • Zelf gemaakte Hamburgers
      18 / Sep / 2023

      28 / Nov / 2022

      Zelf gemaakte Hamburgers

    • varken aan het spit
      11 / Sep / 2023

      28 / Nov / 2022

      varken aan het spit

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies