07 / Nov / 2022
Pulled pork uit de bbq pan
Pulled pork is een lekker en simpel gerecht wat op veel manieren gemaakt kan worden. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur of samenstelling. Wij vertellen graag een van de manieren hoe wij Pulled pork maken.
Benodigdheden:
- Kamado of Smoker
- The windmill bbq pan
- Vuur handschoenen
- BBQ tang
- Goed houtskool
- Rookhout naar smaak
- Thermometer
- Vlees klauwen
Ingrediënten: ( 4 Personen)
- 1 kg procureur
- 2 tl paprika poeder
- 2 tl peper
- 1 tl zout
- 2 tl basterd suiker
- 1 tl knoflook
- 1 tl ui poeder
Instructies:
- Voor we gaan beginnen met het maken van de kruiden en het aansteken van de kamado is het belangrijk om eerst het vlees op temperatuur te laten komen.
- Steek vervolgens de bbq aan en laat deze opwarmen tot 120 graden
- Meng allen bovenstaande kruiden door elkaar tot dit goed gemengd is
- Rub vervolgens de procureur, zorg dat overal genoeg kruiding zit
- Wanneer de bbq op temperatuur is plaats dan het hitte schild en daarna de procureur
- Voeg voldoende rookhout toe maar niet te veel dit kan gaan overheersen en het vlees kan dan zwart uitslaan.
- Wanner de procureur gerookt is kun je het vlees in de bbq pan plaatsen om de procureur af te garen. Wij raden aan om er een klein laagje appelspa of bier in te doen zo kan het vlees goed doorgaren en wordt de procureur extreem mals en sappig
- Het garen van de procureur duurt ongeveer 3 uurtjes voor dat deze uit elkaar valt
- Daarna is de Pulled pork klaar voor gebruik en kun je genieten van je pulled pork