• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    04 / Jan / 2024

    Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    Poffertjes zijn heerlijke kleine pannenkoekjes die vaak worden geserveerd met poedersuiker en boter. Hier is een basisrecept om poffertjes te maken

    Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
    Recepten

    Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    Poffertjes zijn kleine, luchtige pannenkoekjes die traditioneel worden bereid in speciale poffertjespannen. Ze hebben een zachte, sponsachtige textuur en zijn vaak rond van vorm met kleine putjes aan de bovenkant. Poffertjes worden doorgaans geserveerd met poedersuiker en boter, maar je kunt ze ook combineren met andere toppings zoals jam, fruit of slagroom.

    De ingrediënten voor poffertjes zijn vergelijkbaar met die van pannenkoeken, met bloem, melk, eieren en gist als belangrijkste componenten. Het gist zorgt voor de karakteristieke luchtige textuur.

    Poffertjes zijn populair in Nederland en worden vaak geassocieerd met straatmarkten, kermisattracties en festivals. Ze zijn ook geliefd in andere landen en worden soms geserveerd in pannenkoekenhuizen of speciale poffertjesrestaurants

    Benodigdheden: 

    Ingrediënten: 

    • 200 gram bloem
    • 7 gram droge gist (1 zakje)
    • 300 ml lauwwarme melk
    • 1 ei
    • Snufje zout
    • Boter (om in te vetten)
    •  

    Bereiding: 

    1. Meng de droge gist met de lauwwarme melk in een kom. Roer goed door en laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan, tot het schuimig wordt.

    2. Voeg de bloem toe aan het gistmengsel en klop tot een glad beslag. Dek de kom af met een schone doek en laat het beslag 30-45 minuten rijzen op een warme plek, tot het verdubbeld is in volume.

    3. Klop het ei en voeg het toe aan het beslag. Voeg ook een snufje zout toe. Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

    4. Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur en vet de kuiltjes licht in met boter.

    5. Schep het beslag in een spuitfles of een plastic zak met een klein hoekje afgeknipt. Hiermee kun je het beslag gemakkelijk in de kuiltjes van de pan gieten.

    6. Giet kleine hoeveelheden beslag in elk kuiltje. De poffertjes zullen langzaam rijzen. Als ze aan de onderkant goudbruin zijn, draai je ze om met een vork of poffertjespen.

    7. Bak de andere kant tot deze goudbruin is.

    8. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.

    9. Serveer de poffertjes warm. Je kunt ze bestrooien met poedersuiker en een beetje boter toevoegen voor extra smaak.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      04 / Jan / 2024

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      04 / Jan / 2024

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      04 / Jan / 2024

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      04 / Jan / 2024

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      04 / Jan / 2024

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      04 / Jan / 2024

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      04 / Jan / 2024

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      04 / Jan / 2024

      langoustine bisque maken houtvuur

    • Zelf gemaakte Hamburgers
      18 / Sep / 2023

      04 / Jan / 2024

      Zelf gemaakte Hamburgers

    • varken aan het spit
      11 / Sep / 2023

      04 / Jan / 2024

      varken aan het spit

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies