• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    25 / Sep / 2023

    langoustine bisque maken houtvuur

    Een langoustine bisque is een rijke en romige soep die wordt gemaakt van langoustines. Langoustines lijken qua uiterlijk en smaak op kleine kreeften en hebben delicaat en zoet vlees

    langoustine bisque maken houtvuur
    Recepten

    langoustine bisque maken houtvuur

    Een langoustine bisque is een rijke en romige soep die wordt gemaakt van langoustines. Langoustines lijken qua uiterlijk en smaak op kleine kreeften en hebben delicaat en zoet vlees. Bisque is een traditionele Franse soep die vaak wordt gemaakt van schaaldieren zoals kreeft, garnalen of langoustines.

    De basis van een langoustine bisque bestaat meestal uit de schalen en koppen van de langoustines, die worden gebakken om hun smaken te intensiveren. Vervolgens worden groenten zoals ui, wortel en prei toegevoegd om de smaken verder te ontwikkelen. Soms wordt ook tomatenpuree gebruikt om de kleur en smaak van de soep te verbeteren.

    Benodigheden:

    Ingrediënten: 

    • 500 g langoustines, schoongemaakt en gepeld, met de schalen bewaard
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 wortel, in plakjes
    • 1 prei, alleen het witte gedeelte, in dunne plakjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1/4 kopje cognac of brandewijn
    • 4 kopjes visbouillon
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels boter
    • Zout en peper naar smaak

    Bereding: 

    • Verhit de olijfolie en boter in een grote heksen ketel op middelhoog vuur. Voeg de langoustineschalen toe en bak ze gedurende 5-7 minuten, tot ze roodachtig van kleur worden en hun aroma vrijkomt.

    • Voeg de ui, wortel, prei en knoflook toe aan de pan. Bak de groenten gedurende 5-7 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn.

    • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om de groenten en schalen te bedekken. Bak dit nog 2-3 minuten om de smaken te ontwikkelen.

    • Haal de pan van het vuur en voeg de cognac of brandewijn toe. Zet de pan terug op het vuur en laat de alcohol verdampen, ongeveer 2-3 minuten.

    • Voeg de visbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 20-30 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen..

    • Giet de gepureerde soep door een fijne zeef of een kaasdoek om eventuele resterende stukjes schaal of groente te verwijderen.

    • Breng de langoustine bisque op smaak met zout en peper.

    • Serveer de bisque warm, gegarneerd met fijngehakte peterselie.

    • Of gebuik de bisque voor een heerlijke risotto 

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      25 / Sep / 2023

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      25 / Sep / 2023

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      25 / Sep / 2023

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      25 / Sep / 2023

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      25 / Sep / 2023

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      25 / Sep / 2023

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      25 / Sep / 2023

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      25 / Sep / 2023

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      25 / Sep / 2023

      langoustine bisque maken houtvuur

    • Zelf gemaakte Hamburgers
      18 / Sep / 2023

      25 / Sep / 2023

      Zelf gemaakte Hamburgers

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies