• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    03 / Jan / 2023

    Kaas-uienbrood uit de petromax fp30


    Kaas uitenbrood is een heerlijk brood om te bakken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kaas, zoals brie, camembert, roquefort of gorgonzola. Het broodje kan worden geserveerd met een lekkere knoflooksaus.

    Kaas-uienbrood uit de petromax fp30
    Recepten

    Kaas-uienbrood uit de petromax fp30

    Kaas uitenbrood is een heerlijk brood om te bakken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kaas, zoals brie, camembert, roquefort of gorgonzola. Het broodje kan worden geserveerd met een lekkere knoflooksaus. Brood bakken is heel eenvoudig. Je kunt kiezen voor een wit brood, een bruin brood of een roggebrood. Voor het kaas-uienbrood kun je het beste een wit brood of een bruin brood nemen. Dit is het lekkerst en op die manier proef je het best de kaas en de uiten terug.

     

     

    Benodigdheden voor 8 personen 

     

     

    Ingerdenten

    • 1 kg patent bloem (100%)
    • 560 ml lauw water ( 56%) Kan iets variëren licht aan de kweltijd bloem
    • 14 gram droge gist ( 14%) 
    • 20 gram zout (2%) 
    • 200 gram jonge kaast ( Geraspt) 
    • 2 grote uiten 
    • 30 gram room boter 

     

     

    Bereiding

    •  voeg allen ingeprente samen in de mengkom met uitzondering van de kaas en uien, zorg dat het gist en het zout niet bij elkaar liggen. Zout kan de werking van het gist tegen gaan waardoor het brood niet goed kan reizen 
    • meng het deeg nu tot een stevige massa zo dat de gluten goed tot hun werking komen dit kan zeker 10 minuten duren. 
    • Wanneer het deeg goed gekneed is denk het deeg af en laat het een uurtje rusten zo dat de gist zijn werking kan doen.
    • Snij ondertussen de ui in de gewenste maat. 
    • Nu het deeg is gerezen kun je de kaas en de uiten mengen met het deeg. 
    • Leg nu het deeg in de skillet en laat nogmaals 15 min rusten zo krijg je een mooi luchtig brood. 
    • Nu is het brood klaar om afgebakken te worden. 

     

    Voor het afbakken op kolen. 

    • Het afbakken van een brood met kolen is zeer gemakkelijk en ideaal voor beginnende buiten koks.
    • Verwarm eerst de briketten tot deze goed rood gloeiend zijn. 
    • Leg nu 4 tot 5 kolen onder de skillet zorg er voor dat deze goed verdeeld zijn. 
    • Plaats nu de deksel op de skillet en maak een ring boven op de deksel met briketten en twee in het midden. Dit zou ongeveer 180 graden zijn. 
    • Bak nu het brood af in ongeveer 30 min. 
     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      03 / Jan / 2023

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      03 / Jan / 2023

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      03 / Jan / 2023

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      03 / Jan / 2023

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      03 / Jan / 2023

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      03 / Jan / 2023

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      03 / Jan / 2023

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      03 / Jan / 2023

      langoustine bisque maken houtvuur

    • Zelf gemaakte Hamburgers
      18 / Sep / 2023

      03 / Jan / 2023

      Zelf gemaakte Hamburgers

    • varken aan het spit
      11 / Sep / 2023

      03 / Jan / 2023

      varken aan het spit

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies