Kaas-uienbrood uit de petromax fp30

Kaas-uienbrood uit de petromax fp30


Kaas uitenbrood is een heerlijk brood om te bakken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kaas, zoals brie, camembert, roquefort of gorgonzola. Het broodje kan worden geserveerd met een lekkere knoflooksaus.

Kaas-uienbrood uit de petromax fp30

Kaas uitenbrood is een heerlijk brood om te bakken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten kaas, zoals brie, camembert, roquefort of gorgonzola. Het broodje kan worden geserveerd met een lekkere knoflooksaus. Brood bakken is heel eenvoudig. Je kunt kiezen voor een wit brood, een bruin brood of een roggebrood. Voor het kaas-uienbrood kun je het beste een wit brood of een bruin brood nemen. Dit is het lekkerst en op die manier proef je het best de kaas en de uiten terug.

 

 

Benodigdheden voor 8 personen 

 

 

Ingerdenten

  • 1 kg patent bloem (100%)
  • 560 ml lauw water ( 56%) Kan iets variëren licht aan de kweltijd bloem
  • 14 gram droge gist ( 14%) 
  • 20 gram zout (2%) 
  • 200 gram jonge kaast ( Geraspt) 
  • 2 grote uiten 
  • 30 gram room boter 

 

 

Bereiding

  •  voeg allen ingeprente samen in de mengkom met uitzondering van de kaas en uien, zorg dat het gist en het zout niet bij elkaar liggen. Zout kan de werking van het gist tegen gaan waardoor het brood niet goed kan reizen 
  • meng het deeg nu tot een stevige massa zo dat de gluten goed tot hun werking komen dit kan zeker 10 minuten duren. 
  • Wanneer het deeg goed gekneed is denk het deeg af en laat het een uurtje rusten zo dat de gist zijn werking kan doen.
  • Snij ondertussen de ui in de gewenste maat. 
  • Nu het deeg is gerezen kun je de kaas en de uiten mengen met het deeg. 
  • Leg nu het deeg in de skillet en laat nogmaals 15 min rusten zo krijg je een mooi luchtig brood. 
  • Nu is het brood klaar om afgebakken te worden. 

 

Voor het afbakken op kolen. 

  • Het afbakken van een brood met kolen is zeer gemakkelijk en ideaal voor beginnende buiten koks.
  • Verwarm eerst de briketten tot deze goed rood gloeiend zijn. 
  • Leg nu 4 tot 5 kolen onder de skillet zorg er voor dat deze goed verdeeld zijn. 
  • Plaats nu de deksel op de skillet en maak een ring boven op de deksel met briketten en twee in het midden. Dit zou ongeveer 180 graden zijn. 
  • Bak nu het brood af in ongeveer 30 min. 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »