• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    14 / Nov / 2022

    in het vuur gepofte pompoen met feta, rucola en zoet zure rode ui

    Naast dat mensen grote stukken vlees associëren met buitenkoken kan het natuurlijk ook heerlijk zijn om een vega gerecht op tafel te zetten.

    in het vuur gepofte pompoen met feta, rucola en zoet zure rode ui
    Recepten

    Benodigdheden:

     

     

    Ingrediënten: ( 4 Personen) 

    • 2 fles pompoenen
    • Peper en zout
    • 100 gram feta kaas
    • 2 stuks bos ui
    • 1 rode ui
    • 100 ml azijn
    • 100 gr suiker
    • 1 blaadje laurier 
    • 50 gr walnoot

     

     

    Instructies: 

     

    • Maak een vuur ( gebruik schoon hout ) 
    • Plaats de pompoen op zijn geheel in het vuur en laat deze 30 min liggen in het vuur. De buitenkant zal verbranden maar dit zal geen smaak afgeven aan de pompoen
    • Na 30 min zal de pompoen gaar zijn controleer dit door met een mes in de pompoen te steken. Gaat het mes zonder weerstand er in weet je dat de pompoen gaar is. 
    • Laat de pompoen nu een klein beetje afkoelen en snij deze door de helft
    • Haal de pitten en de draden uit de kern 
    • Nu kun je de pompoen vullen met feta, lenten ui, walnoot en rode ui. 
    • Indien gewenst kun je de pompoen nog oven in een Dutch oven leggen zo dat de feta smelt. 

     

    Zoet zuren rode ui

    Het is zeer lekker om er een beetje zoet zure rode ui bij de pompoen te serveren. Wij raden dan ook aan dit een dag van te voren te maken zo dat de smaak goed in de ui kan trekken. De ui is zeer gemakkelijk te maken.

    • Zet de zoet zuur op met 100 ml azijn en 100 gr suiker en een laurier blaadje 
    • Kook de azijn tot de suiker is opgelost 
    • Snij de rode ui in dunnen ringen en giet de warmen azijn over de ui en laat alles afkoelen in de koelkast. 

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      14 / Nov / 2022

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      14 / Nov / 2022

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      14 / Nov / 2022

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      14 / Nov / 2022

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      14 / Nov / 2022

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      14 / Nov / 2022

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      14 / Nov / 2022

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      14 / Nov / 2022

      langoustine bisque maken houtvuur

    • Zelf gemaakte Hamburgers
      18 / Sep / 2023

      14 / Nov / 2022

      Zelf gemaakte Hamburgers

    • varken aan het spit
      11 / Sep / 2023

      14 / Nov / 2022

      varken aan het spit

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies