• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    08 / Jan / 2024

    Hele kip van de Kamado

    Het bereiden van een hele kip op een kamado kan resulteren in een sappige, smaakvolle maaltijd. Hier is een basisrecept voor het grillen van een hele kip op een kamado:

    Hele kip van de Kamado
    Recepten

    Hele kip van de Kamado

    Gegrilde kip is een bereidingswijze waarbij kip wordt gekookt door blootstelling aan directe warmte, meestal van een grill of barbecue. Deze methode zorgt voor een sappige, smaakvolle kip met een knapperige buitenkant. Het bereiden van een hele kip op een kamado kan resulteren in een sappige, smaakvolle maaltijd. Hier is een basisrecept voor het grillen van een hele kip op een kamado:

    Benodigdheden:

    Ingrediënten:

    • 1 hele kip (ongeveer 1,5-2 kg)
    • Olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse kruiden zoals tijm, rozemarijn, peterselie (optioneel)
    • Bier (optioneel, voor vulling van de kip)

    Bereiding: 

    • Voorbereiding van de Kip:

      • Spoel de kip van binnen en van buiten goed af onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier.
      • Wrijf de buitenkant van de kip in met olijfolie. Dit helpt bij het verkrijgen van een mooie goudbruine kleur tijdens het grillen.
      • Breng de kip op smaak met zout en peper, zowel binnenin als aan de buitenkant.
      • Als je wilt, kun je de buikholte van de kip vullen met verse kruiden en/of Bier. Dit geeft extra smaak aan de kip.
    • Voorbereiding van de Kamado:

      • Maak de kamado klaar voor indirect grillen. Dat betekent dat je de kolen aan één kant van de kamado plaatst, zodat de kip niet rechtstreeks boven het vuur komt te liggen. Zorg voor een temperatuur van ongeveer 180-200°C.
    • Grillen van de Kip:

      • Plaats de kip op het rooster boven de kant van de kamado waar geen kolen liggen. Dit zorgt voor indirecte warmte en voorkomt dat de kip te snel gaar wordt of verbrandt.
      • Sluit de deksel van de kamado en laat de kip rustig garen. Afhankelijk van de grootte van de kip en de temperatuur, kan dit ongeveer 1,5 tot 2 uur duren.
    • Controleren van de Gaarheid:

      • Controleer de gaarheid van de kip met behulp van een vleesthermometer. De kip is klaar wanneer de kerntemperatuur op het dikste deel van het vlees (zonder het bot) ongeveer 75-80°C is.
    • Rusten en Serveren:

      • Laat de kip een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig door het vlees kunnen verdelen.
      • Snijd de kip in stukken en serveer.

     

     

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Buikspek roken en drogen
      23 / Apr / 2024

      08 / Jan / 2024

      Buikspek roken en drogen

    • Zelf Gerookte makreel maken
      16 / Jan / 2024

      08 / Jan / 2024

      Zelf Gerookte makreel maken

    • Hele kip van de Kamado
      08 / Jan / 2024

      08 / Jan / 2024

      Hele kip van de Kamado

    • Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan
      04 / Jan / 2024

      08 / Jan / 2024

      Poffertjes maken met de Petromax pofferjtes pan

    • perziktaart uit de Dutch Oven
      28 / Dec / 2023

      08 / Jan / 2024

      perziktaart uit de Dutch Oven

    • Buikspek van de kamado
      17 / Nov / 2023

      08 / Jan / 2024

      Buikspek van de kamado

    • Stoofvlees op het vuur
      16 / Oct / 2023

      08 / Jan / 2024

      Stoofvlees op het vuur

    • Champignonsoep
      02 / Oct / 2023

      08 / Jan / 2024

      Champignonsoep

    • langoustine bisque maken houtvuur
      25 / Sep / 2023

      08 / Jan / 2024

      langoustine bisque maken houtvuur

    • Zelf gemaakte Hamburgers
      18 / Sep / 2023

      08 / Jan / 2024

      Zelf gemaakte Hamburgers

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies