Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne is een echte outdoor maaltijd die gemakkelijk is te maken in een Dutch Oven. Door het het een een pans gerecht is heb je weinig materiaal nodig om deze geweldigen maaltijd te maken.

Chilli con carne uit de Dutch Oven

 

Chilli con carne is een echte outdoor maaltijd die gemakkelijk is te maken in een Dutch Oven. Door het het een een pans gerecht is heb je weinig materiaal nodig om deze geweldigen maaltijd te maken.

 

Aantal personen: 4 personen

 

Benodigdheden:

 

 

Ingrediënten:

 

  • Zonnen bloem olie
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 blikje tomaten pure
  • 500 gram runder gehakt
  • 250 gram kidneybonen
  • 250 gram mais
  • 100 gram buikspek of speklappen
  • 200 ml chilli saus na smaak

 

Kruiden mix:

 

  • 1 thee lepel chilli poeder
  • 1 thee lepel gemalen komijn
  • 1 thee lepel knoflook peder
  • 3 thee lepels paprika poeder
  • 1 mes puntje koriander poeder
  • zout na smaak

 

Instructies:

 

  • Hang de Dutch Oven aan een driepoot boven het vuur en voeg hier een ruime scheut olijf olie aan toe.
  • Voeg hier de grof gesnipperde ui en het spek toe en bak deze goud bruin.
  • Voer hier de Chilli con carne kruiden, mais, en de paprika toe en bak dit kort mee zo dat de smaken vrij komen.
  • Voeg de kidneybonen, mais en tomaten pure mee en bak dit kort aan.
  • Voeg nu het ronder gehakt toe en rul dit tot het gaat is. 
  • Waneer alles gaar is voeg dan water en chille saus toe en laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen. 

 

Serveer de Chilli con carne met rijst of brood. 

 

Om de chilli af te werken kun je creme fraiche en koriander gebruiken indien dit gewenst is. 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »