01 / May / 2023
breek brood bakken in een Duch Oven
Zelf broodbakken is niet moeilijk, het is ook nog eens heel leuk om te doen. Wij leggen je graag uit hoe je zelf je brood kunt bakken in een Dutch Oven.
Breek brood uit de Dutch Oven
benodigdheden:
- 1,5 kg bloem
- 30 gr zout
- 60 gr boter
- 21 gram droge gist ( 3 zakjes)
- 900 ml lauw warm water
Bereiding:
- Voor je begint met het maken van brood is het belangrijk om er over te denken of je het deeg met de hand wilt kneden of met de deeg machine
- Mocht je aan de slag gaan met de deeg machine dan maakt het, het kneden een stuk makkelijker en krijg je ook nog eens lekkerder brood!
- Weeg allen ingrediënten af en voeg deze in een mengkom. Behalve het water
- Voeg ongeveer 2/3 van het water toe en laat het deeg nu eerst kneden.
- Mocht het deeg te droog zijn kan er altijd nog water toegevoegd worden.
- Nu het deeg goed gekneed is kun je het deeg een uur late reizen.
- Bekleed nu een Dutch Oven met bakpapier en we kunnen de bolletjes nu portioneren in kleine bolletjes. En in de Dutch Oven plaatsen
- Laat nu het brood nogmaals 30 min staan zo wordt het deeg extra luchtig
- Nu is het tijd om het deeg af te bakken op de vuur tafel.
Brood bakken in een Dutch Oven:
- Als je brood wilt bakken in een Dutch Oven is dat heel makkelijk en heel leuk om te doen.
- Bekleed de Dutch oven met een bakpapier en strart de briketten op.
- Wanner de brikketen allemaal mooi wit zijn zijn deze warm.
- Voor een 6 qt dutch oven plaats je 6 briketten onder de dutch oven en maak je op de deksel een cirkel rond de rand en plaats je nog eens 2 briketten in het midden.
- laat het brood nu gedurende half uur bakken. Kijk hierna hoe het brood is. Is deze nog niet mooi van kleur kun je nog meer kolen van boven plaatsen.