28 / Mar / 2022
Appeltaart
Maak nu zelf de beste appeltaart in een Dutch oven. We leggen stap voor stap uit hoe je dat doet!
Appeltaart uit de Dutch Oven
Aantal personen: 8 personen
Benodigdheden:
- Meng kom
- Dutch oven QT 4,5
- Bakpapier
- Schilmesje
- Snijplank
- Deegroller
Ingrediënten:
- 175 gr ongezouten roomboter ( kan ook met margarine)
- 175 gr basterd suiker
- 350 gr bloem
- 1 tl zout
- 1,2 kg Elstar appel
- 2 tl kaneel
- 80 gr rozijnen
- 1 ei
- 80 kristal suiker
Instructies:
- Klop het ei los en verdeel dit over twee bakjes
- Meng de warme boter, basterd suiker, bloem, zout en het halve ei tot een stevig deeg
- Laat het deeg rusten in de koelkast
- Scheel de appels en snij deze in kleinen blokjes
- Meng de appels met de rozijnen, kaneel en kristal suiker
- Plaats een bakpapier in de Dutch Oven
- Bekleed de onderkant en de randen van de Dutch Oven met deeg
- Vul nu de Dutch Oven met appels tot aan de rand van het deeg
- Maak nu langen stroken deeg om boven op de appeltaart te plaatsen. Geen ruimten om deeg uit te rollen dan kun je ook het deeg er over kruimelen.
- Bak de appeltaart nu af in de Dutch oven met briketten ongeveer 8 tot 11 briketten van boven en 4 van onder.