FEUERHAND

Feuerhand LampenFeuererhand werd opgericht in 1893. Hermann nier experimenteerde in een loodgieterswerkplaats het ontwikkelen van een stormlamp. Dit werd al snel een groot succes en de werkplaats werd ingeruild voor een fabriek waar de productie van stormlampen op gang kwam.

Vijf jaar naar de opening kregen de twee broers mening verschillen en besloten ze op allebei een eigen richting op te gaan. Hermann nier opende in 1902 zijn eigen fabriek met de naam Feuerhand.

Door de jaren heen werd er veel veranderd bij Feuerhand zo werden in 1920 alle lampen voorzien van een Feuerhand logo zoals we die vandaag de dag nog steeds kennen. In 1933 begon de productie van de baby serie.

Na de oorlog werd de fabriek van Feuerhand gesloten en de machines werden verplaatst naar de sovjet- unie. De familie vluchtte westwaarts. Waar ze al snel begonnen met het produceren van de lampen. In 1989 besloot Feuerhand nog maar een model te maken en dat was de baby serie die vandaag de dag nog steeds geproduceerd word.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »