Kamado onderhouden Een kamado is een bbq gemaakt uit keramiek . Natuurlijk moet een Kamado ook op zijn tijd schoon gemaakt worden en onderhouden worden. Het meesten kan schoon gebrand worden. Dit is de kamado langzaam opstoken tot een temperatuur  van 250 graden. Zo als al het vuil in de kamado verbranden en zijn deze bbq weer redelijk schoon zijn. Helaas is soms  schoon branden niet genoeg. Denk er ook aan om de buiten kant schoon te maken en het as moet ook regelmatig uit de kamado gehaald worden om er voor te zorgen dat de bbq goed blijft branden. Het as is gemakkelijk uit de kamado te halen met een as schraper ! 
Kamado vilt kopen  Wanneer  de bbq veel gebruikt wordt zul je zien dat het vilt  wat rond de deksel zit zal slijten. Dit is natuurlijk heel normaal  en gemakkelijk te vervangen. Wanneer  het vilt los zit of op is kun  je het vilt er af halen en de randen voorzichtig op schuren  en daarna goed ontvetten. Wanneer  de randen goed schoon zijn kun je het nieuwe vilt   terug plakken. Het grote voordeel van het vilt is dat deze al is voorzien van een plakstrip.
grill Rooster reiniger  Na het bbq moet natuurlijk ook het grill rooster schoon gemaakt worden. Wanneer  het rooster heel vet  is schoonbranden soms  niet genoeg. Dat is ook de reden dat wij  verschillende ontvetters hebben op een natuurlijke basis. Wil je heel de kamado als nieuw maken kijk dan eens naar de Yakiniku cleaning  kit . Hiermee maak je jou kamado  als nieuwe en heb je alles  wat je nodig heb.