• BBQ Flavour Binchotan White eucalyptus
  • BBQ Flavour Binchotan White eucalyptus

BBQ Flavour Binchotan White eucalyptus

De BBQ Flavour Binchotan White eucalyptus is een extreem harde houtsoort. Brand gemiddeld 4 uur en behaald temperaturen van 870 tot 1000 graden!
Levertijd:
Op werkdagen voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden!
Beschikbaarheid:
Op voorraad (2)
Reviews:
€64,14 .
Incl. btw
Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar in de winkel

Sluiten

BBQ Flavour Binchotan White eucalyptus

De BBQ Flavour Binchotan White eucalyptus is een extreem harde houtsoort. Brand gemiddeld 4 uur en behaald temperaturen van 870 tot 1000 graden! Deze Binchotan heeft een koolstofpercentage van 95,9% Hierdoor is deze houtskool moeilijker aan te krijgen daarom wordt er vaak gebruikt gemaakt van een andere soort houtskool zo als Acacia! Hierdoor heeft de Binchotan de kans om gemakkelijk te ontbranden. Wanneer de Binchotan brand heeft dit ook een brandtijd van 4 uur op een hoge temperatuur.

Wat maakt Binshotan zo bijzonder 

Wanneer je de Binchotan gaat vergelijken met Marabu is deze houtskool veer rustiger en knettert een stuk minder. Verder is deze kool zo goed als geur en rookloos. Deze houtskool brand ook nog een stuk langer als Standaart houtkool. De samen stelling is 100% natuurlijk en er zijn geen chemicaliën aan toegevoerd. Wat ook bijzonder is dat deze kool maar een ashoeveelheid heeft van 1,8%. Door het hoge koolstof gehalten geeft deze houtkool een bijzonderen mooie snaak aan je gerecht. Iets wat je nog nooit geproeft heb!

Hoe wordt Binshotan houtskool gemaakt

Binshotan wordt op traditionelen manier gemaakt en dat is in ovens van steen en klei. Het verbranden van het hout is zo goed als onmogelijk en duurt ontzettend lang voor dat dit ontbrand. In Japan zijn er specialen binchotan branders. Wanneer je 400 kg wilt branden duurt dit 15 dagen. Daarom ook de hogen prijzen. Maar hoe wordt het nu eigenlijk gemaakt. Eerst wordt het hout met de hand opgestapeld in de oven. Daarna wordt de oven verwarmt naar 200 graden met minimaal zuurstof zo dat het hout niet kan verbranden. Wanneer de rook uit de oven de juiste kleur heeft, is het hout klaar. Dan wordt de oven verwarmt naar 1000 graden. Daarna wordt de zuurstof weg gehaald en zal het hout doven. Op het eind wordt de kool nog gerold in As en zand waardoor het zijn grijze gloed krijgt.

Kenmerken: 

  • Brand op hoge temperatuur 
  • Langen brandtijd van 4 uur
  • ideaal voor de shichirin

Specificaties: 

  • Breedte: 37 cm
  • Hoogte: 22 cm
  • Lengte: 22 cm
  • gewicht: 5 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »