• • 1500 PRODUCTEN LEVERBAAR
  • • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • • NIET GOED GELD TERUG

    Announcement subtitle Announcement Title

    Announcement Text

    Rook kasten

    Wil je je eten langer bewaren of er een lekkeren smaak aan toevoegen dat kan met de rook kasten en vaten die wij aanbieden.

    2 Producten


    Seen 2 of the 2 products

    Rookkasten

    Het roken van eten was een van de belangrijkste onderdelen hoe de mens het eten on bewaren in de tijd dat er nog geen koelkasten en viezers waren. Door dat eten gerook wordt het langer houdbaar. Dit is ideaal voor het bewaren van vis en vlees. Tegenwoordig roken we vooral vlees en vis voor de smaak omdat het veel smaak geeft en erg lekker is. Er zijn daarom ook veel soorten en maten rook kasten op de markt en is er altijd wel iets te vinden wat bij jouw voorkeur past. Of dit nu een hout gestookte rook oven is of een op Electra het is er allemaal.

     

    elektrische rookoven

    Roken in een elektrische rookoven is net wat gemakkelijker dan roken met kolen of met een rook generator. Dit is omdat de temperatuur ingesteld kan worden en je er zeker van bent dat de oven niet te warm wordt. Wanneer de elementen verwarmen kun je hier rookhout aan toe voegen zo dat de rooksmaak wel aan het product komt en je de heerlijke rooksmaak krijgt. Deze kasten zijn vaak niet ideaal voor langen rook sessies. Vaak worden deze kasten gebruik voor kort en hevige rook sessies waardoor je snel veel smaak krijgt.

     

    Warm en koud roken

    Er zit ee groot verschil in warm roken en koud roken. Koud roken is eigenlijk een rauw product een rooksmaak te geven zonder het te garen. Denk hierbij aan gerookte zalm. Dit is rauw maar heeft toch een lichte rooksmaak. Echter heeft dit wel tijd nodig om de smaak af te geven. Warm roken daar integer gaat het product en geeft een sterkere smaak. Dit heeft Daarom ook minder lang nodig. Zo heeft elk product zijn eigen voorkeur van wat er bij past. Natuurlijk zijn er ook veel producten die beiden kunnen hebben. Het is natuurlijk ook mogelijk eest iets koud te roken om daarna het product te bakken. Denk hierbij aan ontbijtspek. Al om al zijn de mogelijkheden eindeloos voor het roken van eten. Wil je graag deskundig advies neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

     

     

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    Wilderness Cooking 9,5 / 10 - 400 Reviews @ webwinnkel keur
    Deze site maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Om onze site en marketing zo relevant mogelijk te maken voor je, gebruiken we eigen cookies en cookies van derden om statistieken te maken, bezoeken te analyseren en jouw favoriete instellingen te onthouden. Door je toestemming te geven, geef je ons toestemming om cookies te gebruiken en de verzamelde informatie te verwerken - dat kan jouw IP-adres zijn, unieke ID's en informatie over gebruikersgedrag. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Manage cookies